Sähköiset matka- ja kululaskut - Luovu

Sähköiset matka- ja kululaskut

Sähköiset matka- ja kululaskut ovat osa sähköistä taloushallintoa ja tarkoittavat matkakulujen hallintaa ja kirjaamista sähköisessä muodossa. Perinteisesti matkalaskut ovat olleet paperimuodossa, mutta sähköiset matkalaskut tarjoavat useita etuja tehokkuuden, tarkkuuden ja helppokäyttöisyyden suhteen. Tässä muutamia näkökohtia sähköisistä matkalaskuista.

 1. Verkkopohjaiset järjestelmät:
  • Useat yritykset käyttävät verkkopohjaisia matkalaskujärjestelmiä, jotka mahdollistavat matkalaskujen luomisen ja käsittelyn suoraan verkossa. Tämä helpottaa matkalaskujen seuraamista ja hallintaa. Luovu tarjoaa verkossa selaimella toimivan järjestelmän ja lisäksi erilliset Android- ja iOS -sovellukset.
 2. Sähköiset kuitit:
  • Sähköisissä matkalaskujärjestelmissä matkalaskuja voi liittää suoraan sähköisiin kuittikuviin. Matkustaja voi esimerkiksi ottaa valokuvan kuitista älypuhelimellaan ja lähettää sen sähköiseen järjestelmään.
 3. Automaattiset laskentakaavat:
  • Sähköiset matkalaskujärjestelmät voivat automaattisesti laskea matkakustannukset perustuen annettuihin tietoihin, kuten kilometrimääriin ja päivärahoihin. Tämä vähentää virheiden mahdollisuutta ja säästää aikaa.
 4. Hyväksyntäprosessi:
  • Sähköiset matkalaskut tarjoavat selkeän ja tehokkaan hyväksyntäprosessin. Matkakulut voidaan esittää sähköisesti esihenkilöille, ja hyväksyntäprosessi voi tapahtua nopeammin kuin perinteisten paperisten matkalaskujen käsittely.
 5. Integraatiot muihin järjestelmiin:
  • Sähköiset matkalaskujärjestelmät voidaan helposti integroida muihin taloushallinnon ja yrityksen järjestelmiin, mikä helpottaa kokonaisvaltaista tietojen hallintaa.
 6. Reaaliaikainen seuranta:
  • Sähköiset matkalaskut mahdollistavat reaaliaikaisen seurannan matkakustannuksista. Tämä antaa yritykselle paremman näkyvyyden kulutukseen ja auttaa budjetoinnissa.

Sähköiset matkalaskut eivät ainoastaan vähennä paperityötä, vaan myös parantavat prosessin tehokkuutta ja tarkkuutta. Ne ovat osa laajempaa liiketoimintaprosessien digitalisointia, mikä tukee yritysten pyrkimyksiä kohti sähköistä ja automatisoitua toimintaa.